Is er ook een handleiding voor de quiz van Quizkopen.nl?

Jazeker, die kan je hier downloaden.

Pubquiz handleiding

Leuk dat je aan de slag gaat met een quiz van QuizKopen.nl. Om je een beetje op gang te helpen krijg je deze handleiding. Zo zorg je ervoor dat de quiz goed uit de verf komt en dat je 

gezelschap een fantastische avond heeft! Wij wensen je alvast heel veel speelplezier!

Een hartelijke groet,
Team QuizKopen.nl

Inhoud van het pakket

In je pakket zitten een aantal bestanden. Wat je met de bestanden kunt leggen we hieronder uit.


Script.pdf

Dit bestand is te openen met Microsoft Word en bevat het script voor de quizmaster. Als je niet beschikt over een tablet adviseren wij het script te printen. In dit document staan geen antwoorden, dus het is geen probleem als het gezelschap er per ongeluk een kijkje in kan nemen.


Vraag-antwoord-nakijk.xlsx | Bij onze nieuwe quizzen is deze samengevoegd met het script.


Dit document dat te openen is met Microsoft Excel is verdeeld over enkele tabbladen. Elk tabblad is een ronde van de Quiz en in de sheet staat de originele vraag met het antwoord. Dit document kan worden gebruikt voor het nakijken. Zorg er dus voor dat deze niet in het zicht is

van de deelnemers!


Scorelijst-bijhouden.xlsx

In dit Excel document kun je de score bijhouden. Op het eerste tabblad vul je de namen van de teams in. Na elke ronde worden de gegeven antwoorden nagekeken. De behaalde scores vul je in en er wordt automatisch een tussenstand en eindstand bijgehouden op de volgende tabbladen.


Plaatjesronde-1.pdf

Dit PDF document bevat 10 afbeelding met daaronder een vraag. We adviseren deze te printen en uit te delen zodat teams hun antwoord onder de plaatjes kunnen invullen. Antwoorden-voor-deelnemers.pdf

In de nieuwe versies van de quiz is een template bijgevoegd waar de deelnemers hun teamnaam op kunnen zetten en de antwoorden kunnen geven. Zit het niet in je pakket?

Download de template dan van onze website.


Checklist voor de quiz van start gaat

 

  • Zijn de deelnemers verdeeld in groepen en hebben ze een leuke naam bedacht?
  • Is de plaatjesronde beschikbaar op een tablet (of geprint)?
  • Is het script voor de quizmaster beschikbaar op een tablet (of geprint)?
  • Is het document met antwoorden beschikbaar op een tablet (of geprint)?
  • Is er een installatie om de fragmenten voor de muziekronde af te spelen?
  • Is er een microfoon zodat de quizmaster goed te horen is?
  • Zijn er voldoende blaadjes geprint zodat de teams hun antwoorden kunnen invullen? Het aantal benodigde blaadjes is: (aantal teams X aantal rondes)

 


Tijdens de quiz

De quizmaster kan het script volgen om de avond in goede banen te leiden en om de sfeer er lekker in te brengen. Het kan daarnaast handig zijn om ook mensen in te schakelen die nakijken en/of muziekfragmenten kunnen starten. Op die manier kan de quizmaster zich volledig richten op de deelnemers en zal de avond soepeler verlopen.

Probeer na iedere ronde direct de antwoordenblaadjes op te halen en na te kijken. Dan kun je tijdens de quiz zo nu en dan een tussenstand geven.

Terug naar blog